IP telefoni

I gamle dager, for noen få år siden så skjedde telefoni ved hjelp av stajonære telefonapparater som komminiserte ved hjelp av analoge signaler som ble transportert over en kobberkabel. I da gså skjer store deler av telefonien som digitale signaler over en datalinje. Her er en video som forklarer litt omkring dette.

For den som er litt spesielt interessert så går det faktisk ann å bygge om en gammel PC slik at den kan fungere som en IP telefoni sentral. Ti dette så kan man bruke et gratis OpenSource serverprogram som heter Asterisk. På den neste videoen så er det et par karer som sitter og filosoferer over å sette opp en slik telefoniserver. (Og ja, forfatteren av denne websiden har faktisk hatt og brukt en slik Asterisk hjemmeserver gjennom flere år.)

Hvis man skulle sette opp en slik gratis telefoniserver, hvor får man da telefonapparatene fra? Man kan installere en gratis IP-telefoni klient enten på PC eller på en smarttelefon, for eksempel Zoiper, så har man også en gratis IP telefon.