Fredag den 23 oktober

A Klassen. Noe av vår målsetting det er å lære om datanettverk på et slikt nivå at dere faktisk kan sette opp nettverk hjemme og i en mindre bedrift. For å få til det så behøver vi både litt teori og så praksis. Teori har vi via en liten serie med videofilmer, og praksis har vi ved å konfigurere ett eller flere nettverk og så få dem til å fungere.

Vi starter med å se litt på hvordan en trådløs router kan konfigureres manuelt. Så konfigurerer vi også Windows klientene manuelt.

Vi kom så langt at vi fikk satt opp en manuell konfigurering av Wendows nettverk. Vi kikket også på administrasjonspanelet til Asus routeren. Deretter så installerte vi også og kjørte i gang en Apache webserver som vi lastet ned fra denne adressen:

Neste gang: Teste med noen enkle websider. Vi kan lære litt om HTML5 her:

Vi har ikke gjennomarbeidet spørsmålark 2 fra forrige gang. Dette tar vi når vi er ferdig med praksisøvelse,