Onsdag den 23 Februar 3AUTB

For å gjennomføre vårt pprosjekt rundt utvikling av et «Factory Control System», så vil det være hensiktsmessig å ta i bruk en enkel webserver som eventyuelt kan plasseres i en «maskintavle». Det kan tenkes at Raspberry PI kan brukes i en slik sammenheng. Vi kan jo prøve det ut.

Det finnes også en variant av Rapian operativsystem som kan kjøre på PC. Helt ikt kan det jo ikke være ettersom PC har en annen prosessor arkitektur (ARM) og PC jo mangler Raspberry PI sine «Inn og out pins». Det kan allikevell tenkes at denne varianten av Raspberry OS kan brukes til å teste ut webserver funksjonen.

Her er et par linker som beskriver hvordan man kan installere en webserver eller en komplett «LAMP-Stack» på Raspberry OS:

For PC-versjonen av Rasberry OS, så kan vi også taste ut med VirtualBox virtualiseringsmiljø.

Her er kanskje også en muloghet for å laste ned en ferdig image: