Mandag den 19 Oktober

A Klassen: Noe av målet og meningen med undervisningen innenfor fagtemaet «Nettverk» det er jo at opplæringen skal lede fram til en kompetanse der «man» faktisk er i stand til både å sette opp og feilsøke og feilrette datanettverk hjemme og i mindre virksomheter. En annen side ved saken det er jo at når man behersker «den tekniske siden» av nettverk og nettverksdrift, da kan man for eksempel også arrangere og sette opp et «LAN-party» eller en «Game-Server».

Da behøves det både en forståelse av hvordan datanettverk i sin alminnelighet og Internett fungerer. Vi vil gjennomgå både et nødvendig omfang av teori og praksisøvelser for å forsøke å nå fram til en slik kompetanse. Det kan også være mulig å legge opp til mestring på et litt enklere nivå for de elevene som ønsker det. Hvis det er behov for det så kan vi dele oss opp i to grupper som arbeider på hvert sitt klasserom.

Nå blir det kanskje mye teori men kanskje vil kan avrunde teorien litt nå og så forsøke å sette opp noen små servere på lokalnettet på fredag? Da kan vi eventuelt også se litt på hvordan det er å rogrammere og sette opp noen websider.

Aktuelle tema:

sporsmaal-nettverk-2