Tirsdag den 27 april

Robotarm 1 og 2.

Den fysikse byggingen av robotarmene er nå gjennomført.

Det som mangler nå er å få til noen litt mer avanserte programmer slik at robotene kan fungere som robot.

Først så tester vi ut og eksperimenterer og så etterpå og på litt sikt, så forsøker vi å få robotarmen til å flytte gjenstander fra posisjon A til posisjon B.

Edit: En av gruppene klarte å styre roboten fra posisjon til posisjon. Roboten kunne også løfte opp en gjenstand på en posjosn og sette den fra seg på en annen posisjon.

Robotbil.

Det viste seg at de tegningene som fulgte med kittet var ganske dårlige slik at det var vanskelig å gjennomføre prosjektet av den grunn. Vi får nå låne en ferdigbygd robotbil av Henrik. Det bør forenkle og forbedre gjennomføringen av dette prosjektet.

Edit: Vi har fått lånt en ferdigbygd robotbil og jobber videre med dette prosjektet.

Varmepumpe.

Prosjektgrupen har utarbeidet en oversikt over inn og utganger til styring og til PLS. Dette tegnes nå om til et fullstendig koblingsskjema. Vi har utviklet en termostat ifbm hjemmeundervisning som bør kunne brukes i dette prosjektet.

Edit: Vi kikket litt på hvor start og stoppknapper og kontrollys kan så. Vi konkluderte at det enkleste var å bruke et eksternt betjeningspanel og koble opp via rekkeklemmene.

3D-Printing

Arbeidsgruppen som arbeider med 3D printing har fått printet ut sin første «testgjenstand». Tilbakemeldingen fra biblioteket er om en prosjektgruppe som jobber veldig bra.

Her er en link til en webside med 3-D tegninger for printing av gripeklør til roboten.

Vi har diskutert å bruke dette og dette dataprogrammet til prosjektet.